Apart vele kerken, samen één Kerk

Geldzaken en ANBI

Legaten en giften

Informatie over legaten en giften kunt u vinden op de volgende pagina.

Rekeningnummers

Voor acties, zoals Kerkbalans, Solidariteitskas, Oogst/Maatschappelijke zegeningen, eindejaarscollecte:

NL67 FVLB 0225 3915 03   t.n.v. CvK Prot Gem Dordrecht-Dubbeldam

Voor giften, eventueel onder vermelding van de wijkgemeente waarvoor de gift bestemd is:

NL60 FVLB 0225 3894 95   t.n.v. CvK Prot Gem Dordrecht-Dubbeldam

Voor collectebonnen, onder vermelding van gewenste waarde/kleur, aantal en bezorgadres:
NL92 FVLB 0225 3915 38   t.n.v. CvK Prot Gem Dordrecht-Dubbeldam

Voor giften aan de Diakonie, onder vermelding van de betreffende wijk of 'diakonie algemeen':
NL28 RABO 0134 9398 40  t.n.v. Diakonie Prot Gem Dordrecht-Dubbeldam

Wat is ANBI?

Een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. De Protestantse gemeente Dordrecht-Dubbeldam en haar diaconie zijn ANBI op grond van een groepsbeschikking die door de belastingdienst is afgegeven aan de Protestantse Kerk in Nederland.

RSIN nummer

Goede doelen met een ANBI-status hebben van de belastingdienst een beschikking ontvangen met daarin een uniek nummer: het Rechtspersonen Samenwerkingsverbanden Informatie Nummer, kortweg RSIN.

Goede doelen hebben dit nummer onder andere nodig bij het invullen van diverse gegevens voor de belastingdienst. ​Het is ook nodig bij onderhandse akten voor een periodieke schenking, bijvoorbeeld van gemeenteleden in het kader van de actie Kerkbalans.

Het RSIN-nummer van onze gemeente is 82 36 85 305.

Het RSIN-nummer van de diakonie is 82 41 05 436.

Algemene gegevens

Kerkkantoor Protestantse gemeente Dordrecht-Dubbeldam te Dordrecht:

adres: Gravensingel 19, 3319 EN Dordrecht

postadres: Postbus 9104, 3301 AC Dordrecht

telefoon: 078 - 616 00 07

e-mail: kerkkantoor@pkn-dordrecht-dubbeldam.nl

Bestuurssamenstelling

De kerkelijke gemeente wordt bestuurd door de Algemene Kerkenraad, bestaande uit ambtsdragers (predikanten, ouderlingen, ouderlingen-kerkrentmeester en diakenen) die worden afgevaardigd door de vier wijkgemeenten (3 leden per wijk) en een afgevaardigde van de centrale colleges, het College van Kerkrentmeesters en het College van Diakenen. De voorzitter en scriba worden in functie gekozen. De wijze van verkiezing is geregeld in de Kerkorde van de Protestantse Kerk in Nederland.

Beleidsplannen

De landelijke Protestantse Kerk een beleidsplan opgesteld; deze is te vinden via de link Beleidsplan Protestantse Kerk in Nederland.

Medio 2012 hebben is in het kader van de fusie tussen de Hervormde gemeente Dubbeldam, de Gereformaarde Kerk van Dordrecht en de toenmalige wijkgemeenten 4 en 10 van Hervormd Dordrecht  een 'Visiedocument' opgesteld, waarin een visie wordt geschetst van de Protestantse Gemeente Dordrecht-Dubbeldam. Momenteel wordt gewerkt aan een nieuw beleidsplan, die o.a. in het teken zal staan van de komende vereniging met de Hervormde gemeente Dordrecht.

Het College van Diakenen heeft een beleidsplan opgesteld voor de jaren 2015-2019.

Beloning bestuurders

De beloning van de predikanten van onze gemeente is geregeld in de ‘Generale regeling rechtspositie predikanten’. De beloning van de overige medewerkers in loondienst, zoals kerkelijk werkers, kosters/beheerders en medewerkers kerkelijk bureau, is geregeld in de ‘Arbeidsvoorwaardenregeling Protestantse kerk in Nederland’, zie hiervoor de Generale Regelingen Protestantse Kerk in Nederland. Leden van kerkenraden, colleges en commissies ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Alleen werkelijk gemaakte onkosten kunnen worden vergoed.

Verslag activiteiten en voorgenomen bestedingen

De Algemene Kerkenraad heeft de algemene eindverantwoordelijkheid voor het in stand houden van een levende gemeente. Dat doet zij door zoveel mogelijk gemeenteleden in te schakelen bij het plaatselijk werk. Enkele taken zijn conform de kerkorde gedelegeerd naar afzonderlijke colleges, waaronder het College van Kerkrentmeesters en het College van Diakenen. Zij waken over de financiële slagkracht van de gemeente en leggen via een jaarverslag rekening en verantwoording af aan de kerkenraad.

De verwachte bestedingen (begroting) sluiten als regel nauw aan bij de rekeningen over de voorgaande jaren. Het plaatselijk kerkenwerk (of kerk-zijn) vertoont een grote mate van continuïteit: de predikanten of andere werkers verrichten hun werkzaamheden, kerkdiensten worden gehouden en ook andere kerkelijke activiteiten vinden plaats. In de begroting is dit cijfermatig in beeld gebracht.

Onderstaand vindt u de meest recente begrotingen en verkorte jaarverslagen.

Kerk  -       Jaarverslag 2014
    Begroting 2015   Jaarverslag 2015