Apart vele kerken, samen één Kerk  

Wilhelminakerk - Petruskapel

Kerkgebouwen / diensten (iedere zondag):

Wilhelminakerk, Blekersdijk 41, 3311 LD Dordrecht, tel. 078-613 79 25, aanvang 10.00 uur.

Petruskapel, Plein 1940-1945, 3313 CV Dordrecht, tel. 078-614 62 71, aanvang 10.00 uur.

 

De wijkgemeente

Petruskapel en Wilhelminakerk vormen samen één wijkgemeente met één kerkenraad en twee gebouwen. De Wilhelminakerk ligt in het oude centrum van de stad, de Petruskapel ligt op de Staart.

 

De Wilhelminakerk

De Wilhelminakerk is een levendige en zorgzame gemeente; een gemeenschap van gelovigen, open naar alle kanten. De fraaie ronde kerkzaal vertelt hoe de gemeente samenkomt, rondom het Woord. De zondagse eredienst brengt veel lijnen bij elkaar: vieren, ontmoeten, deelnemen en delen om zo aandachtig deel te zijn van het grote verhaal van God en mensen. Een zorgvuldige liturgie, met rijke kerkmuzikale bijdragen, nodigt jong en oud tot ontmoeting, met oog voor de wereld waarin we leven. Samen willen wij bijdragen aan een rechtvaardiger wereld (diaconie)!

Kindernevendienst en tienerdienst bieden aanknopingspunten voor een eigen verstaan. Kindercatechese, de Kinderkring, geeft jaarlijks voorbereiding op het samen kerkzijn en het meevieren. Ook is er een actief netwerk van jongvolwassenen.

Regelmatig zijn er diensten met een speciaal karakter, zoals Bachcantatediensten.

Elk jaar verschijnt een Aanbodprogramma met activiteiten voor jong en oud op het gebied van geloof, kerk, cultuur en samenleving, waarmee we ook een gastvrij huis willen zijn in en voor de stad.

 

De Petruskapel

De Petruskapelgemeente kent onderling een sterke sociale samenhang. De leden zijn al wat ouder. De 'kapel' heeft een belangrijke plaats in het geloofsleven van de gemeenteleden. Het Evangelie wordt op aansprekende wijze gedeeld, met een belangrijke plaats voor gemeentezang en sacrament. Er worden naast de diensten inloopmiddagen, liedboekmiddagen en gezellige bijeenkomsten georganiseerd.

 

Predikanten: ds Evelien Plaisier

Kerkelijk werker: mw Ester van Dijk

Scriba: Anneke van Bleek, p/a Blekersdijk 41, 3311 LD Dordrecht, e-mail : scriba.wilhelminakerk@gmail.com

 

Meer informatie

Meer informatie over onze wijkgemeente kunt u vinden via deze link